Fondsdanmarks højest lønnede bestyrelsesformand Richard Sand stopper til næste år som partner i advokatfirmaet Bech-Bruun.
Det skriver erhvervsmediet Inside Business, der samtidig kan fortælle, at Richard Sand og den øvrige bestyrelse i Hempel Fonden er gået på jagt efter en medejer til malingproducenten Hempel A/S, som fonden er eneejer af:
”Når Richard Sand nu forlader Bech-Bruun, sker det akkurat samtidig med, at industrikoncernen Hempel er i fuld gang med at finde en ny minoritetsaktionær. Netop her spiller Sand en nøglerolle, da han som formand i både selve Hempel samt fonden bag har meget at skulle have sagt i den aktuelle proces,” skriver Inside Business.
Bekymring over Sands dobbeltrolle
Som Fundats har beskrevet i flere artikler, er Richard Sand en af de advokater, som ofte har placeret sig selv i dobbeltroller i fondsledelsen, fordi hans fonde vælger at benytte advokatfirmaet Bech-Bruun som administrator eller rådgiver for fondsbestyrelserne.
Ifølge Inside Business har netop den type dobbeltrolle givet anledning til bekymring i forhold til potentielle investorer i Hempel A/S. En de af interesserede købere skulle være kapitalfonden CVC, der har hyret Bech-Bruun som rådgiver i processen.
”Ganske vist skal der være vandtætte skotter internt, men ikke desto mindre er mange af de potentielle investorer svært bekymrede for, hvorvidt CVC har en fordel i processen via sit samarbejde med Bech-Bruun. Samtidig ejer kapitalfonden i forvejen byggevarekæden Stark, hvis topchef, Søren P. Olesen, ligeledes sidder i bestyrelsen for Hempel,” skriver Inside Business.
Erhvervsstyrelsen giver kryptisk ikke-svar
For at få bekræftet oplysningerne har vi bedt Erhvervsstyrelsen om aktindsigt i fondens anmodning om tilladelse til ekstraordinær disposition.
Der følger nemlig af erhvervsfondslovens § 61, at en fondsbestyrelse skal indhente tilladelse fra fondstilsynet i blandt andre sager som denne, hvor fonden påtænker at frasælge en aktiepost i det selskab, som fonden har til formål at eje.
I en usædvanlig og kryptisk besvarelse af aktindsigtsanmodningen afviser Erhvervsstyrelsen dog at forholde sig til, om der findes dokumenter, som kan imødekomme ansøgningen.
”Erhvervsstyrelsen vil ikke kunne give aktindsigt i en sag omfattet af temaet for din aktindsigtsanmodning, uanset om der eventuelt kunne eksistere en sådan sag,” skriver Erhvervsstyrelsen og med henvisning til offentlighedsloven.
Det betyder samtidig, at styrelsen heller ikke kan eller vil begrunde afgørelsen, forklarer styrelsen og understreger, at fondstilsynets svar ikke kan tages som udtryk for, at der foreligger en fortrolig anmodning om tilladelse til at foretage en ekstraordinær disposition i form af et frasalg af en aktiepost i Hempel A/S.
”Erhvervsstyrelsen skal understrege, at vi med dette svar hverken har bekræftet eller afkræftet, hvorvidt der overhovedet eksisterer en sag omfattet af temaet for din aktindsigtsanmodning,” skriver fondstilsynet.
Hempel Fondens direktør Anders Holm afviser overfor Fundats at svare på, om fonden arbejder på at etablere en ny ejerstruktur i Hempel A/S.
”Vi kommenterer ikke på rygter,” skriver Anders Holm i en e-mail.